Despre proiectul Suntem Suma Experientelor Noastre

Proiectul s-a desfasurat cu suportul Structurii de sustiere in cadrul SEV prin Programul Tineret in Actiune.

Cele patru arii tematice strategice abordate in anul 2010 au fost:

• Cresterea numarului de voluntari romani trimisi in proiecte de tip Servicul European de Voluntariat

• Cresterea calitatii procesului de mentorat in proiecte de tip SEV

• Promovarea conceptului de voluntariat in general si a SEV in particular

• Cresterea calitatii sesiunilor din ciclul de formare/ evaluare a SEV

A.C.T.O.R. a primit responsabilitatea sa dezvolte un proiect in prima tema startegica, prin proiectul

Suntem suma experientelor noastre.

Partenerii A.C.T.O.R. in proiectul Suntem suma experientelor noastre: Departamentul pentru Afaceri Europene al Guvernului Romaniei, Asociatia Ofensiva Tinerilor- Arad, Scoala de Arta si Meserii- Codlea, Liceul Teoretic Neagoe Basarab- Oltenita, Casa Municipala de Cultura Codlea

Autorul materialelor publicate:  Eugenia BARBU /Presedinte A.C.T.O.R. / Actrita a Teatrului Tandarica/ Formator in Reteaua Nationala pentru Programul Tineret in Actiune

Grafica:  Ana Luiza Munteanu

Desene: Oliva Iriondo– Spania si Josef Lebsa– Germania – voluntari EVS in A.C.T.O.R. in proiectul “Aici-Acolo” (actorromania.wordpress.ro)

ACTOR_EVS@yahoogroups.com , este un instrument de consiliere si informare al tuturor tinerilor, pe care A.C.T.O.R. ii trimite in EVS.

A.C.T.O.R. este acreditata cu numarul 2010-RO-6, pentru gazduire, trimitere si coordonare in proiecte SEV. Debutul in SEV a fost in 2002. De atunci a trimis 40 de tineri romani in toata Europa si a gazduit 41 de voluntari europeni in 14 proiecte. Tinerii trimisi au fost consiliati, in asa fel incat sa stie exact care sunt drepturile si obligatiile si cum sa se comporte in caz de conflict sau de criza. Pentru voluntarii trimisi. , A.C.T.O.R. a fost mereu un sprijin, o sursa de informare si de protectie. Apoi la sosirea acasa, experientele voluntarilor nostri au fost adesea valorificate, prin implicarea lor in activitati la nivel local.

Asociatia Culturala pentru Teatru si Origami din Romania – A.C.T.O.R. este infiintata juridic in februarie 2002. 

Misiunea A.C.T.O.R.  : de a oferi beneficiarilor sai (copii, tineri, adulti) instrumentele care sa-i ajute sa comunice celor din jur ideile si sentimentele, astfel incat sa le creasca increderea in propriile puteri si sa-si gaseasca locul in comunitate. La baza acestor instrumente stau adesea abilitatile pe care nu au indraznit sa si le arate, desi cu siguranta, si-au dorit acest lucru.

Viziunea A.C.T.O.R. : O societate in care exista o comunicare eficienta este cu siguranta societatea pe care o visam cu totii. Ca urmare, misiunea pe care si-a propus-o este aceea de a oferi beneficiarilor sai (copii si tineri) instrumentele care sa-i ajute sa-si comunice celor din jur ideile si sentimentele, astfel incat sa le creasca increderea in propriile puteri si sa-si gaseasca locul in comunitate.

Advertisements

One Response to Despre proiectul Suntem Suma Experientelor Noastre

  1. un proiect minunat …vom mediatiza si noi pe site…succes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s