Laura Daniela Voicu Polonia

Project number: 2014-3-PL01-KA105-013191

Project title: Under EVS Wings

Organizatia de gazduire:  The “Windmill” (Wiatrak)Foundation

Așa cum am preconizat în articolul trecut, Serviciul European de Voluntariat continuă să fie o experiență minunată. Exceptând proiectul pentru care am venit inițial, în departamentul de relații publice, predau limbile spaniolă și engleză șomerilor, experiență datorită căreia am cunoscut persoane foarte drăguțe, de la care am multe de învățat. Totodată asist coordonaroarea în selectarea noilor voluntari, eu fiind ce acare ține interviurile. Este destul de interesant dar și difícil să spui un, uneori.

 În luna ianuarie am participat la primul training din cadrul acestui program. O sătămână în Varșovia cu voluntari străini care locuiesc în diferite orașe din Polonia! Trainingul a fost excepțional, am învățat multe și m-am și distrat totodată. Am rămas cu prieteni buni și ne-am promis să organizăm câteva excursii împreună!

La jumătatea lunii ianuarie am urat ”Bun venit” unui grup de voluntari pe termen scurt cu care am avut plăcerea să lucrez timp de o lună și jumătate. Am asistat coordonatoarea încă de la început și am avut grijă ca proiectul să decurgă în cele mai bune condiții. Încă din prima seara am organizat o cină la mine în apartament, ceea ce a condus bineînțeles la alte cine și ieșiri în oraș. Am rămas prieteni și ținem legătura, având propriul grup pe Whatsapp unde ne scriem des J

Tot în luna ianuarie mi-am sărbătorit ziua de naștere, împreună cu colega de cameră, Celine, care a împlinit o frumoasă vârstă cu câteva zile înainte. Prietenii ne-au cântat ”La mulți ani” în diferite limbi și am petrecut o seară frumoasă împreună, într-o atmosferă multiculturală veselă.

 Destul cu poveștile lacrimogene, pentru că am și o întâmplare amuzantă. Luna trecută mi-am uitat telefonul în autobuz. Pentru că este un băiat foarte drăguț, Nicu, voluntar la aceeași organizație și coleg de apartament, l-a căutat împreună cu un alt prieten. Au întrebat chiar și unul dintre șoferi, dar care erau șansele să îl găsească? Mici, dar l-am recăpătat! J Nicu a sunat toată ziua iar spre seară șoferul a răspuns..atunci Kasia, colega de apartament a preluat legătura, iar șoferul i-a spus că o să îmi găsesc telefonul la depou. Nu știm termenul în engleză așa că spunem ”the place where the buses and trams go to sleep J ”. A doua zi a sunat iar, însă un domn drăguț care lucrează acolo s-a oferit să mi-l aducă, auzind că sunt străină și fac voluntariat în Polonia.

Învăț pe cât de mult pot, leg noi prietenii, vizitez orașele istorice din țară și încerc să fiu mai bună pe toate planurile..Cam asta înseamnă SEV pentru mine…Am zburat către o nouă aventură!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s