Mirela Stoian, Sebastian Anton si Ionut Becheru la Luxemburg

Mirela Stoian

Title of the project: S’inscrire, c’est être Citoyen

Hosting Organisation: CCPL – Confederation of the Portuguese Community inLuxembourg

Duration:

Starting date of activities:14/05/2011

Ending date of activities:31/07/2011

Total duration in months:3 months

Location:Luxembourg

The main goal of this project is to raise awareness among as many people as we can so that they register to vote. To reach this aim we have to use the entire mean we have to inform the community about the election and to promote registration.

Opiniile voluntarului:Din foarte multe puncte de vedere acest proiect este foarte interesant, mai ales din cauza laturei lui experimentale. Fiind ceva nou totul trebuie luat de la 0 si cladit in fiecare zi. Insa cand echipa cu care lucrezi este formata din oameni minunati, cum sunt colegii mei, se pot face minuni. Suntem 6: eu, Ionut si Sebastian (dinRomania), Filipa si Diogo (din Portugalia) şi David (din Ungaria).

Animatiile stradale sunt o provocare si mereu cu intamplari dintre cele mai neasteptate asa ca e nevoie mereu sa ne adaptam. In rest incercam sa fim ca o familie, sa avem grija unii de altii si sa ajungem la cele mai bune solutii pentru toata lumea, sa facem un program cat mai organizat in idea de a realiza cat mai mult din ce ne propunem.

In afara de animatiile stradale, proiectul include si alte forme de informare: program radio, newsletter, buletin informativ, pagina de Facebook. In general vorbim in engleza dar ne straduim sa vorbim si in franceza, cu toate ca s-a dovedit pana acum ca nu e asa usor cum stiam, asa ca inca sper ca in curand vor fi incluse in program si cursurile de limbi straine. Luxembourgul este un oras impecabil de curat si in care totul functioneaza cat se poate de exact. Avantajul cel mai mare este ca in timpul liber poti vedea foarte multe locuri din Franta,Germaniasi Belgia care sunt foarte aproape. Locuiesc intr-o casa minunata din Beggen pe care o impart cu tineri din Germania, Portugalia, Italia si Polonia foarte draguti si atenti unii cu altii. Poate unul dintre lucrurile care mi-au ramas cel mai puternic in minte dupa cele 2 saptamani de cand sunt aici este faptul ca in fiecare limba exista glume, cuvinte, expresii ce nu pot fi traduse. Important e doar sa incerci si ceilalti se vor stradui sa inteleaga.

Sebastian Anton:

Aceste 2 luni care au trecut mi-au schimbat putin perceptia despre viata , interactiunea mai multor natiuni intr-un singur loc printr-o limba comuna : engleza sau…spaniola , franceza. Ce pot spune este ca , am cunoscut oameni cu o mentalitate diferita fata de cea din Romania. In On-Arrival training , desfasurat in Worriken , Belgia, am intalnit o diversitate minunata de tineri veniti din multe colturi ale Europei cum ar fi : Bosnia & Herzegovina , Slovenia , Spania , Slovacia , Ucraina s.a.m.d. Comunicarea cu acestia s-a desfasurat fara probleme , intrucat rabdarea , toleranta si vorbirea fluenta a limbii engleze au fost printe factorii importanti din aceste 4 zile de neuitat. Acest on-arrival training a fost o cale buna de a ne perfectiona cunostintele despre Luxembourg , de a trece peste o proba ceva mai dinamica cum ar fi canotajul , pe care abia l-am trecut cu brio , insa cu ceva dureri de spate pe final.

Prin EVS , purcedem catre lumea tineretului dornic de socializare , dornic de a participa la mai multe feluri de invatare formala si non-formala. Pe de alta parte , calatoriile noastre prin orase precum Metz (Franta) si Liege (Belgia) , au fost minunate pentru ochiul nostru deja obisnuit cu peisajul pitoresc din Romania. Putem spune ca EVS-ul este si perioada deciziei pentru viitorul tau , fie in tara , fie in afara granitelor. Dobandesti experienta comunicarii fluente intr-o limba mai mult sau mai putin uzuala , si iti imbogatesti lista de prieteni fie romanofoni , fie din alte tari europene (Germania , Austria , Belgia).

EVS inseamna implicare , intelegere si desavarsirea ta emotionala si spirituala.

Duration:

Starting date of activities: 02/05/2011

Ending date of activities: 31/07/2011

Total duration in months:3 months

 Project title: “S´inscrire c´est être citoyen!”

number of the project:  LU-21-7-2011-R1

Hosting organisation

EI n°: 2010-LU-6

Name: CCPL – Confédération de la Communauté Portugaise au Luxembourg

Ionut Becheru – creeatorul acestui film :

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s