Despre proiectul Elenei Marculescu din Nykobing- Danemarca

Titlul proiectului : Volunteering at Middelaldercentret

Organizatia de trimitere : A.C.T.O.R

Organizatia coordonatoare : AFS Interkultur (Denmark)

Organizatia gazda : Middelaldercentret (Denmark)

Perioada: de pe 01.05.2010 pe 31.10.2010

Impactul, zic eu, a fost unul benefic: pot sa reduc totul la faptul ca am invatat mult mai multe lucruri despre mine…si astea nu sunt doar vorbe in vant. Sper doar sa pot aplica tot ceea ce am invatat si am devenit si pe viitor sau, mai bine zis, pe mai departe. Cat priveste reactia la provocari, le-am intampinat cu destula usurinta si ma bucur foarte tare ca au existat astfel de provocari.
In „fisa postului” principalele activitati erau legate de imbracarea in haine medievale (reconstituite) si de a actiona ca un fel de ghizi pentru vizitatorii muzeului. Activitatile, in marea lor majoritate se desfasurau in aer liber, astfel ca si una dintre cerinte a fost inclinatie spre activitatile „outdoor” am descoperit ca pot sa fac lucrurui noi, mi s-a lasat spatiu sa-mi pun un pic imaginatia la contributie, m-am implicat in tot soiul de evenimente (inlusiv unul in Germania) si festivaluri. Trebuie sa recunosc ca diferenta dintre asteptari si ceea ce am facut de fapt a fost destul de mare…si cred ca in general lucrul acesta este valabil, in parte, pentru fiecare proiect.
Despre Danemarca si danezi in special plecasem cu o anumita imagine din Romania. Insa, intreaga imagine sau sistem de imagini au fost rasturnate foarte repede, aproape instantaneu. Si o sa explic la ce ma refer. Eu stiam ca danezii trebuie sa fie reci, reticenti in privinta strainilor, foarte stricti, foarte „germanici”. In schimb, am avut o surpriza sa vad ca lucrurile nu stau deloc asa: danezii mi s-au deschis destul de repede, am legat adevarate prietenii, m-am adaptat foarte usor tocmai pentru ca mi-au oferit aceasta posibilitate si am invatat foarte repede sa devin daneza. Pe scurt, cultura daneza s-a adaptat conditiillor istorice prin care a trecut tara (ma refer la constantele pierderi de teritoriu), de aceea danezii apar ca un popor cu o mare mandrie nationala, care isi afiseaza si care isi afiseaza simbolul (celebrul steag) peste tot, ceea ce poate parea bizar. Insa, daca ajungi sa-i cunosti mai bine, sunt un popor distractiv (chiar haios), cu mare pofta de viata.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s